دیوار برشی بتنی:
در سازه های بتنی با مقاوم سازی سازه های بتنی آرماتور بندی ستون ها و دیوارها همزمان باهم انجام میگرد ند. دیوار برشی بتنی در مقاوم سازی با دیوار دیوار برشی مرکب برشی را هم میتوانیم در اسکلت فولادی مقاوم سازی کنیم و هم در اسکلت بتنی اجرا کنیم. بعد از تکمیل آرماتور بندی ستون ها در مقاوم سازی به روش ژاکت بتنی آرماتورهای افقی دیوارها برش زده میشوند و روی آرماتورهای عمودی نصب می گردند.
دیوارهای برشی مرکب:
درواقع در دیوارهای برشی مرکب جهت مقاوم سازی دیوارهای برشی مرکب ترکیبی از دیوار برشی بتنی و فولادی است. دیوار برشی مرکب شامل ورق های تقویت شده فولادی که در بتن مسلح مدفون می شوند.
دیوار برشی فولادی:
جهت ساخت و اجرای دیوار برشی فولادی در مقاوم سازی سازه ها در ابتدا باید به طول دهانه و ارتفاع طبقات توجه کرد و به میزان لازم ورق ها در کارخانه برش داده شوند. سپس سخت کننده ها و اتصالات در صورت وجود طبق نقشه های سازه در مقاوم سازی خاک زیر پی با دیوار برشی سازه بر روی صفحات نصب شده و ورق ها به همراه سایر عناصر سازه ای مثل تیرها و ستون ها به کارگاه منتقل می شوند.
دیوارهای برشی مصالح بنایی:
در قدیم دیوارهای با مصالح بنایی توپر استفاده میشد اما امروزه کاملاً مشخص است که دیوارهای برشی مصالح بنایی در مقاوم سازی دال بتنی مقاومت مسدودی در برابر زلزله ندارند و به جای دیوارهای برشی مصالح بنایی در مقاوم سازی با اسکلت بنایی از دیوار برشی مسلح که شامل آجرهای توخالی که با دوغاب پر شده است استفاده می شود.
درباره نویسنده