انواع بهینه سازی سازه،اهداف بهینه سازی سازه چیست ؟،روش های طراحی بهینه سازی عملی سازه،آموزش و تحلیل تاریخچه زمانی خطی و غیر خطی سازه،نحوه و بررسی انجام تحلیل غیرخطی ترک خوردگی اعضای سازه بتن آرمه،کنترل و کاهش پیچش و نامنظمی ساختمان،وصله در بهینه سازی سازه فولادی،اجتناب از استفاده بی مورد از سخت کننده ها،سخت کننده چیست؟،بررسی و تاثیر سخت کننده در سازه های فولادی،اساسِ بهینه سازی سازه ها،شرکت بهینه سازی سازه در تهران و کرج،اجرا و مجری طراحی و بهینه سازی سازه
اساسِ بهینه سازی سازه ها در ایران بر مبنای کاهش تاثیر نیروهای زلزله بر سازه می باشد. منظور از بهینه می تواند کمینه یا بیشینه باشد. در بهینه سازی سازه ها سه نوع بهینه سازی داریم، ا) بهینه سازی سایز 2) بهینه سازی شکل 3 ) بهینه سازی توپولوژی. منظور از طراحی بهینه سازه ها به کارگیری جدیدترین متدها و تکنیک های روز علم سازه و زلزله دنیا برای رسیدن به اقتصادی ترین و ایمن ترین طرح ممکن برای سازه است ، طراحی و بهینه سازی از ابتدای سازههای فلزی و بتنی از جمله ساختمانهای مسکونی، اداری، تجاری، بلند مرتبه، صنعتی، سولههای دهانه وسیع، سازههای خاص در صنایع فولاد، نفت، گاز و پتروشیمــی است .
اهداف بهینه سازی سازه چیست ؟
یکی از اهداف بهینه سازی سازه اتوماتیک نمودن فرآیند پیچیده طراحی و بهینه سازی عملکرد سازه همچنین از مزایای بهینه سازی حداقل نمودن هزینه کلی سازه نیز میباشد .
روش های طراحی بهینه چیست ؟
روش های بهینه سازی رفتار سازه ای ایمنی اقتصادی :
تحلیل اندرکنش خاک و سازه :
لحاظ اندرکنش خاک و سازه غالبا سبب افزایش پریود طبیعی سازه و کاهش شتاب زلزله میباشد .در نظر گرفتن اندرکنش ممکن است باعث بهبود اقتصاد پروژه شود ولی از آنجا که آئین نامه و ضواط طراحی سازه نظام مهندسی ایران به طور صریح در این باره اظهار نظر نمی کند تنها در صورتی که تحلیل اندرکنش سبب تغییر عمده رفتار سازه در تحلیل های تاریخچه زمانی زلزله شود این مورد لحاظ می شود. گروه سازه ایمنی سازه در هنگام زلزله را از هر روش ممکن کنترل و بررسی می کند.
تحلیل های تاریخچه زمانی خطی و غیر خطی:
تحلیل های تاریخچه زمانی خطی و غیرخطی سازه مطابق آئین نامه 2800 با رعایت کلیه ملاحظات آن مجاز است. تحلیل تاریخچه زمانی سازه تحت زلزله نیازمند رکوردهای موجود و یا رکوردهای مصنوعی مطابق شرایط ستون خاک پروژه است. در مواردی که شرایط ژئوتکنیکی لایه بندی خاک با مشخصات رکوردهای موجود زلزله تطابق نداشته باشد ، تحلیل لرزه ای ستون خاک پروژه برای تبدیل رکورد زلزله و یا تولید رکورد مصنوعی مطابق شرایط سازه انجام می شود .
تحلیل غیرخطی ترک خوردگی اعضای سازه بتن آرمه:
بحث نهم مقررات ملی ساختمان ، مقادیر کاهش سختی اعضای بتن آرمه را در غیاب محاسبات دقیق برای اعضای بتنی توصیه می کند. با انجام تحلیل غیرخطی با کنترل ترک خوردگی اعضا برای هر سازه خاص با هندسه و ارتفاع و توزیع های مختلف سختی اعضا ، مقادیر متفاوتی از ضرایب کاهش سختی مورد پیشنهاد آئین نامه بدست می آید .مبحث نهم مقررات ملی ساختمان در بند 3،8،10،9 محاسبات دقیق برای منظور کردن اثر ترک خوردگی اعضای بتن آرمه را مجاز می داند
کاهش پیچش و نامنظمی ساختمان:
تغییر ابعاد تیرها ، ستون ها و دیوارهای برشی سبب تغییر توزیع سختی در سازه و جابجایی مرکز سختی سیستم می شود. از آنجا که فاصله مرکز جرم و سختی سازه سبب ایجاد پیچش در ساختمان و متعاقبا افزایش نیروهای طراحی اعضا می شود ، با جابجایی مرکز سختی و نزدیک کردن آن به مرکز جرم می توان از میزان پیچش ایجاد شده سیستم و نیروهای اعضا کاست و به اقتصاد پروژه کمک کرد. البته تغییر سختی اعضا به منظور کاهش پیچش ساختمان با رعایت کلیه ملاحظات و محدودیت های معماری انجام خواهد شد
بهینه سازی سازه فولادی :
فعالیت اولیه برای بهینه سازی سازه های فولادی، بر روی حداقل نمودن وزن طراحی به خصوص در سازههای فولادی متمرکز بوده و توسط مهندسی سازه مورد انتقاد قرار میگرفت. سازههای بتن مسلح نیز شامل دو نوع مصالح هستند که باید برای مسئله بهینه سازی هزینه فرموله شوند الزامات مقاومت، سختی، پایداری، کارکردی، و حتی زیباشناختی را برآورده سازد.
روشهای بهینه سازی عملی برای طراحی سازه ها :
وصله در بهینه سازی فولادی :
وصله چیست؟
منظور ازوصله ، مجموعه تمهیداتی است که برای اتصالِ هم راستای دو المان مشابه به کاربرده میشوند تا طول المان افزایش یابد.
اجتناب از استفاده بی مورد از سخت کننده ها برای بهینه سازی سازه های فولادی:
جهت جلوگیری از تغییر شکل محلی و یا انتقال بار از یک قسمت عضو به دیگری لازم است که سخت کننده استفاده شود. اگر اعضای اصلی قادر به مراقبت از خود باشند هزینه های سخت کننده را می توان ذخیره کرد. سخت کنندههای کامل عمق میتوانند دو برابر هزینه های سخت کننده نیمه هزینه داشته باشند.
دوری از استفاده از سخت کننده جهت بهینه سازی:
سخت کننده ها صفحه های فولادی هستند که که به جان تیرها جوش داده میشوند. با اضافه کردن این صفحهها همان اینرسی تیر افزایش مییابد که این امر سبب بهبود صلبیت تیر و همچنین جلوگیری از چرخش در کمانش می شود. سخت کنندهها می توانند طولی و عرضی باشند.
برخی روش های رایج عبارتند از:
خدمات بهینه سازی ساختمان گروه مهندس پلاس :
لینک های مرتبط :
درباره نویسنده